Texter

Här nedan ser du ett urval av mina senaste texter. Gå gärna in under Texter ovan för fler exempel.

Beroende och missbruk skriver jag ofta om. Förutom med texter i Narkotikafrågan och andra tidningar har jag medverkat i studiematerialet ”Narkokoll” från NBV och i Svenska Carnegie Institutets jubileumsbok ”I huvudet på en stipendiat” där jag intervjuat tre av de journalister som fått institutets journalistpris. 2008 medverkade jag i rapporten ”Rum 3” från Länsstyrelsen i Västra Götaland, om idéer, utveckling och möjligheter inom missbruks- och beroendevården i tre län.

Börge Hellström & Anders Roslund

Utsatthet, utanförskap, underhållning reportage i Narkotikafrågan 2014

I romanform vill Börge Hellström och Anders Roslund ge kunskap som delvis är sann, och läsaren en känsla att de dilemman de skildrar verkligen existerar. Deras böcker väcker debatt och påverkar. I den senaste, Två soldater, är gängkriminalitet temat.

 

 

 

 

Mia och Per Johansson-Perrault

Fonden är ett sätt att bevara Zandras minneartikel i Hemmets Journal 2013

På kvällen den 25 oktober 2006 började ett annat liv för familjen Johansson-Perrault. Deras 14-åriga dotter Zandra kom aldrig hem igen. Arbetet med fonden har blivit ett sätt att hålla Zandras minne levande.

 

Rebecca Anserud

Jag har lärt mig leva med sjukdomen – artikel i Solo 2013

Rebecca Anserud blev sjuk i bipolär sjukdom redan när hon var 15, men inte förrän hon var 20 fick hon sin diagnos. Under åren har hon kastas mellan perioder av depression och mani. Men idag har hon lärt sig att leva med sjukdomen, och uppskatta den.

 

 

Felicia Feldt

Felicia Feldt

Felicias röst – reportage i Narkotikafrågan 2012

Med självbiografin Felicia försvann vill Felicia Feldt bryta sin mammas mångåriga dominanta monolog. Boken har väckt debatt, men få har reagerat på missbruket.

–          Det är konsekvenserna av ett missbruk som den här boken handlar om, säger Felicia Feldt själv. 

 

 

Kicki Lindgren

Jag har accepterat att jag aldrig blir frisk – reportage i Allas 2012

När Kicki fick sin diagnos bestämde hon sig för att ta livet av sig när sjukdomen blev för svår. Nu tänker hon inte så mycket på döden utan njuter av livet och gör det bästa av det.

 

 

Olivia Trygg

Olivias pappa var alkoholist – reportage i Hemmets Veckotidning 2012

Olivias pappa var alkoholist. Alla i familjen mådde dåligt, men ingen pratade om det och utåt visade man upp en lycklig fasad. Olivia var ledsen och rädd och flydde ut i stallet så ofta hon kunde. Till slut ställde hon och mamma Agneta krav på pappan. De gav honom 48 timmar att göra något åt sin alkoholism.